vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernatorul BNM, despre factorii ce îngreunează atragerea investițiilor străine în Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernatorul BNM, despre factorii ce îngreunează atragerea investițiilor străine în Moldova

Șeful Băncii Centrale, Octavian Armașu, consideră că atragerea investiţiilor străine în R. Moldova este îngreunată de mai mulți factori, iar lipsa unor garanții din partea autorităților nu ar fi problema cea mai mare.

„Ţine de climatul de afaceri din R. Moldova şi, când vorbim de climat de afaceri, aici ţine nu doar de ceea ce fac autorităţile, ţine şi de calitatea forţei de muncă şi gradul de pregătire a forţei de muncă. De aici vin şi problemele de productivitatea muncii, disponibilitatea de resursă, riscurile de şocuri”, a declarat Armașu într-un interviu pentru Agerpres, citat de Jurnalist.md.

Guvernatorul BNM a mai spus că şocurile ce ţin de criza energetică, la fel, influenţează climatul investiţional. De asemenea, un rol important îl joacă și faptul ce piaţă de desfacere are Moldova şi ce acces la pieţe de export are.

„Toate acestea în cumul, pe lângă felul în care acţionează autorităţile şi interacţionează cu business-ul, creează climatul investiţional”, a punctat Octavian Armașu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -