luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

55 de localități din Moldova au devenit mai protejate împotriva incendiilor grație unei donații de autospeciale din partea Austriei

Acasă Regiuni Cantemir 55 de localități din Moldova au devenit mai protejate împotriva incendiilor grație...

Trei autospeciale noi de intervenție la incendii și echipament aferent au fost oferite astăzi stațiilor comunitare de pompieri voluntari și salvatori din localitățile Baimaclia, raionul Cantemir; Pârlița, raionul Ungheni; și Sărăteni, raionul Leova. Cele trei autospeciale vor deservi aproximativ 55 de comunități rurale, cu o populație totală de peste 80.000 de locuitori.

Autospecialele și echipamentul pentru pompieri au fost achiziționate cu asistența financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, implementat de PNUD.

Unitățile de tehnică, cu o capacitate de 1600 litri fiecare, vor putea fi utilizate atât la stingerea incendiilor, cât și în cazul altor situații excepționale, chiar și în localitățile cu drumuri greu accesibile. Autospecialele sunt dotate cu utilaj hidraulic, motopompe performante și valorează în total aproximativ 225.000 de euro.

Pompierii voluntari și salvatori de la cele trei stații comunitare vor fi instruiți cum să intervină în caz de incendiu cu utilaje și autospeciale și cum să asigure protecția oamenilor în cazul unor situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -