luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SIS a blocat trei site-uri pentru răspândirea știrilor false

Acasă Articole Altele SIS a blocat trei site-uri pentru răspândirea știrilor false

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat instituțiile abilitate să blocheze site-urile politnavigator.net, politnavigator.news și aparatorul.md pentru publicarea unor știri cu conținut fals.

Solicitarea a fost făcută în contextul deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale în perioada stării de urgență.

Cele trei site-uri au scris despre niște presupuse deconectări de la rețeaua electrică a unor raioane și sistarea furnizării de către Centrala de la Cuciurgan a curentului, dar și despre stingerea Focului veșnic la Complexul Memorial „Eternitate” numind-o „acțiune demonstrativă a autorităților Moldovei – răspuns la amenințarea Gazprom de a sista livrarea gazului natural” ș.a.

SIS a solicitat resurselor on-line care au distribuit sau preluat informațiile vizate să le elimine.

La sfârșitul lunii octombrie, SIS a solicitat blocarea pe teritoriul R. Moldova a portalului ucrainean censor.net pentru că ar fi publicat o știre falsă ce ar afecta securitatea națională în condițiile stării de urgență. Știrea fusese preluată de kp.md.

Starea de urgență în R. Moldova a fost declarată de Parlament, la propunerea Guvernului, pentru perioada 22 octombrie-20 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -