joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sinistrații de la Buiucani vor primi 4,4 mil. de lei de la Primăria Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Sinistrații de la Buiucani vor primi 4,4 mil. de lei de la...

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat joi alocarea de surse financiare din contul Fondului de rezervă al Capitalei pentru compensarea valorii bănești a apartamentelor arse în incendiul din 23 octombrie, la o mansardă din strada Ion Pelivan, din sectorul Buiucani.

Proiectul a fost aprobat cu votul a 47 de consilieri.

Potrivit aceleiași decizii adoptate, s-a convenit alocarea mijloacelor financiare din contul Fondului de Rezervă, pentru efectuarea lucrărilor de înlăturare a consecințelor incendiului la acoperișul blocului locativ enunțat.

Aleșii locali au acceptat acordarea sumei de 9.000 lei per metru pătrat de locuință, cu condiția că toți locatarii vor accepta acest ajutor. Valoarea totală cu care vor fi despăgubiți cetățenii vizați constituie 4,4 milioane de lei.

Primăria va acorda pătimiților și câte un ajutor material unic în valoare de 50 mii lei pentru mobilier/bunuri personale care au fost mistuite de flăcări.

Măsura a fost luată la solicitarea oamenilor, pentru că majoritatea proprietarilor apartamentelor distruse în incendiu au indicat în actele de proprietate sume mai mici decât valoarea reală a imobilelor.

De menționat că municipalitatea a deschis conturi bancare în lei moldovenești, precum și în valută în scopul acumulării de donații pentru familiile care au rămas fără locuințe și fără bunuri urmare a incendiului din sectorul Buiucani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -