marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vineri, zi de doliu național în R. Moldova

Acasă Articole Altele Vineri, zi de doliu național în R. Moldova

Ziua de vineri, 5 noiembrie, când vor avea loc funeraliile artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu, a fost declarată zi de doliu național în toată țara, potrivit unui decret semnat de președintele Maia Sandu.  

Doliul național este instituit în semn de comemorare a celebrei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu, promotoare a valorilor culturale naționale și universale.

La 5 noiembrie, în toate localitățile țării drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu prin păstrarea unui moment de reculegere.

Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu a încetat din viață la 1 noiembrie, la patru zile de la ziua sa de naștere, când împlinise 101 ani.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut în 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.

Valentina Rusu-Ciobanu a fost soția pictorului Glebus Sainciuc, care a decedat la 16 octombrie 2012, la vârsta de 93 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -