vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost creată o comisie parlamentară pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului

Acasă Regiuni Chișinău mun. A fost creată o comisie parlamentară pentru apropierea celor două maluri ale...

Cu voturile a 80 de deputați, Parlamentul a susținut inițiativa spicherului Igor Grosu privind crearea unei comisii parlamentare care își propune să apropie cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a R. Moldova va monitoriza și va evalua situația actuală privind politicile de reintegrare. De asemenea, va elabora propuneri și recomandări și va informa Biroul permanent și, după caz, plenul Parlamentului despre activitatea sa și principalele subiecte de actualitate legate de politicile de reintegrare.

Comisia va contribui la identificarea de proiecte și soluții ce ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Președinte al comisiei a fost ales vicespicherul Mihail Popșoi, vicepreședinte – vicespicherul Vlad Batrâncea, iar secretarul comisiei  – Ana Calinici (PAS). Din componența comisiei mai fac parte Ana Racu, Natalia Davidovici, Oazu Nantoi și Vladimir Bolea (PAS), Constantin Starâș și Adrian Lebedinschi (BeCS) și Denis Ulanov (PP „ȘOR”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -