joi, aprilie 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Vicepremierul Andrei Spânu: situația la Bălți a intrat în normalitate

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Vicepremierul Andrei Spânu: situația la Bălți a intrat în normalitate

Andrei Spânu, vicepremier pe probleme de infrastructură, a anunțat că CET-Nord din Bălți, principalul producător și furnizor de agent termic din Capitala de Nord, a revenit la regimul normal de lucru.

În localitate, potrivit lui Spânu, a început conectarea consumatorilor la rețeaua de termoficare. Aseară, deja erau conectate toate obiectivele sociale și 412 blocuri locative din numărul total de 719.

„Termogaz-Bălți” a primit volumele necesare de gaze naturale și, respectiv, a conectat obiectivele sociale și blocurile locative deservite.

Andrei Spânu a mai declarat că „lucrurile revin la normal” și că Societatea  „Termoelectrica” va trece de la utilizarea păcurii la arderea gazelor naturale. Totodată, urmează să fie suplinite rezervele de combustibil alternativ și vor fi compensate volumele de gaze naturale preluate în criza gazelor din sistemul ucrainean și românesc. Moldova urmează să compenseze și volumele de curent consumat din sistemul electroenergetic al Ucrainei prin creșterea graficului de producție al Centrala de la Cuciurgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -