sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primăria unui oraș din Moldova în care lucrează numai femei. Primara: „noi suntem mai responsabile decât bărbații”

Acasă Articole Primăria unui oraș din Moldova în care lucrează numai femei. Primara: „noi...

Primăria orașului Căinari din raionul Căușeni se numără printre puținele localități din Moldova, unde toți funcționarii sunt numai femei. Șase femei administrează orașul și gestionează proiecte de dezvoltare în valoare de milioane de lei.

La noi cu egalitatea de gen lucrurile stau bine: toți cei șase funcționari din Primărie sunt femei, numai șoferul și îngrijitorul teritoriului sunt bărbați, spune glumind primara orașului Maria Ghelan.

„Femeile sunt mai responsabile, nu sunt indiferente. Aici, la primărie suntem active. Muncim mult în fiecare proiect implementat în oraș. Bărbații nu pot munci așa cum muncim noi”, a spus Maria Ghelan într-o discuție cu reporterul de la Jurnalist.md.

Primara mai spune că bărbații nu vin în administrația publică locală din cauza salariilor mici, astfel că și în această situație femeile sunt nevoite să muncească mai mult.

Femeile din Primăria Căinari – în acțiune

Maria Ghelan este la al doilea mandat la Căinari și, împreună cu „echipa sa feminină” din Primărie, reușește să implementeze proiecte de dezvoltare de milioane.

„Anterior, am muncit mulți ani în sistemul bancar, apoi la fisc, după care în antrenoriat, așa  că știu bine cum trebuie să gestionez cu responsabilitate banii”, spune Maria Ghelan

Echipa Mariei Ghelan din Primăria Căinari are o listă lungă de proiecte – unele în fază finală, altele în curs de realizare sau în fază de aprobare. Un proiect care va implementat la Căinari și de care Maria Ghelan se bucură în mod special este proiectul de 100.000 USD, care prevede extinderea sistemului de aprovizionare cu apă a localității. Acesta este finanțat de USAID Moldova prin intermediul Programului „Comunitatea Mea”. Alte câteva proiecte de milioane de lei țin de renovarea unor străzi din oraș. Un proiect important și valoros, care e în curs de aprobare, e cel cu privire la modernizarea Casei de cultură din Căinari.

Orașul Căinari are peste 4.300 de locuitori.

Potrivit datelor PNUD Moldova, 196 de femei dețin funcția de primar în R. Moldova, număr ce constituie 22% din numărul total de primari aleși. 300 de femei sunt în funcția de consiliere de nivelul II, adică în orașe și raioane, iar 3.823 de femei sunt în funcția de consiliere locale de nivelul I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -