joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cel mai bogat sat din Moldova produce curent și vinde un kilowatt/oră cu 93 de bănuți

Acasă Articole Antreprenoriat Cel mai bogat sat din Moldova produce curent și vinde un kilowatt/oră...

În satul găgăuz Avdarma, care este considerat cel mai bogat sat din Moldova, și-a început activitatea un important parc de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1,6 hectare. Energia produsă este vândută companiei distribuitoare „Premier Energy” la prețul de 0,93 lei kwt/oră.

Parcul numără 2806 de panouri fotovoltaice și este o investiție în valoare de 12 mil. de lei a companiei SDS Ekip SRL, condusă de Ivan Sarandi.

Obiectul a fost vizitat de bașcanul găgăuz, Irina Vlah.

„Cel mai probabil, vom propune Guvernului un proiect de lege care să stimuleze și să încurajeze investitorii care doresc să facă investiții în energia verde”, a spus Irina Vlah.

Precizăm că, la fel în sudul Moldovei, în satul Feștelița, a fost pus în funcțiune un parc fotovoltaic cu o mie de panouri și trei sisteme fotovoltaice de tip On Grid. Investiția a fost făcută de UE în cadrul unui proiecte derulat la Feștelița.

3 COMENTARII

  1. Cred că este un lucru minunat si foarte benefic pentru republica Moldova. Avem mult soare și trebuie folosit în beneficiul țării. Ar fi bine ca acest lucru să fie bine dirijat de Stat. De acordat credite convenabile și de dezvoltat producerea energiei cu ajutorul soarelui. Trebuie ca fiecare familie,ca și în Europa, să aibă acasă elemente fotovoltaice. Așa vom deveni stapini pe noi,din punct de vedere economic și anegetic și nu vom mai sta cu mîna întinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -