sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Natalia Gavrilița, la Bruxelles: e crucial suportul UE în asigurarea independenței energetice a R. Moldova

Acasă Articole Social-economic Natalia Gavrilița, la Bruxelles: e crucial suportul UE în asigurarea independenței energetice...

Premierul a declarat la Bruxelles că suportul Uniunii Europene este crucial pentru asigurarea securității și independenței energetice a R. Moldova, iar alinierea politicilor din domeniu la standardele europene și conectarea la piaţa energetică a UE, rămâne o prioritate a Guvernului de la Chișinău.

Afirmațiile au fost făcute de Gavrilița la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie.

„Având în vedere provocările actuale, suntem interesați să avem un dialog permanent la nivel înalt cu UE în sectorul energetic, care ne va ajuta în abordarea problemelor prioritare și identificarea domeniilor în care este necesară asistența părții europene”, a menționat premierul.

Natalia Gavrilița s-a referit la situația dificilă de pe piața gazelor naturale din R. Moldova, menționând că Guvernul este în proces de negocieri pentru a soluționa această criză, în condițiile în care, până acum țara a fost dependentă de o singură sursă de aprovizionare. Premierul s-a referit la discuțiile inițiate pe acest subiect cu țările din regiune și proiectele care ar permite pe viitor aprovizionarea R. Moldova cu gaze și electricitate  din surse alternative.

La rândul său, comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a accentuat importanța avansării în realizarea proiectelor care vor contribui la sporirea nivelului de securitate energetică a țării noastre și a exprimat disponibilitatea UE de a oferi suportul necesar în depășirea dificultăților existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -