12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Microproducător – un nou termen care poate să apară în legislația moldovenească privind subvenționarea producătorilor agricoli

Acasă Articole Antreprenoriat Microproducător – un nou termen care poate să apară în legislația moldovenească...

Legea cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli va conține termenul „microproducător”. Un amendament în acest sens a propus deputatul PAS, Vladimir Bolea, care a fost susținut, miercuri, în Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

În prezent, legea conține noțiunile de „producători mici”, „medii” și „mari”. Autorul amendamentului spune că introducerea în lege a termenului „micrproducător” este revoluționară. Astfel, spun autorii amendamentului, va fi oferit statut juridic unei categorii de producători agricoli, care a fost ignorată până acum.

Din categoria microproducătorilor vor face parte persoanele ce dețin până la 2 hectare de teren arabil sau cei care cresc până la 40 de capete de bovine sau 50 de capete de caprine sau ovine, a explicat Vladimir Bolea.

„Noi deschidem porțile foarte larg pentru ca acești microproducători să poată accesa subvenții de la AIPA. Ei capătă statut juridic”, a afirmat deputatul.

Autorii amendamentelor mai spus că noile prevederi ale legii vor permite ca mai multe afaceri de familie să beneficieze de fonduri pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -