luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Agenția Medicamentului a dat undă verde vaccinării copiilor împotriva Covid-19. Nemerenco: decizia va aparține părinților copiilor

Acasă Regiuni Chișinău mun. Agenția Medicamentului a dat undă verde vaccinării copiilor împotriva Covid-19. Nemerenco: decizia...

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale recomandă vaccinarea copiilor de la 12 ani cu un ser anticovid produs de Pfizer. O comisie din cadrul acestei agenții a adoptat la 25 octombrie o decizie în acest sens.

Totuși, decizia finală privind imunizarea grupului de vârstă de la 12 ani, urmează a fi aprobată de către Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Ala Nimerenco, a afirmat, astăzi, că vaccinarea copiilor nu va fi obligatorie, iar părinții vor fi cei care vor vor permite sau nu ca să fie imunizați copii lor.

„Vaccinarea copiilor de la 12 la 18 ani ține doar de decizia părinților și dorința lor de a-și vaccina copii, și nu ține de politicile ministerului Sănătății de a obliga cumva sau de a institui această vaccinare în școli, în colegii sau în alte colectivități, unde se află copii de această categorie de vârstă”, a declarat Ala Nimerenco într-o conferință de presă.

Datele statistice oficiale relevă că din numărul total de persoane infectate cu Covid-19 mai bine de 10 la sută sunt copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -