12 C
Chișinău
vineri, decembrie 3, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Prelungirea pentru o lună a contractului cu „Gazprom”, aprobată

Acasă Chișinău mun. Prelungirea pentru o lună a contractului cu „Gazprom”, aprobată

Adunarea generală extraordinară a acționarilor a SA „Moldovagaz” a aprobat prelungirea contractului în vigoare cu „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Moldova până la sfârșitul lunii octombrie. Reprezentanții „Moldovagaz” spun că nu se știe cum se va proceda pentru luna noiembrie și că speră ca negocierile de joi, de la Moscova, să fie rezultative.

Compania a precizat, într-un scurt comunicat de presă, că au loc, în continuare, negocieri cu privire la condițiile de valabilitate mai lungi, precum și cele de preț ale contractului.

Reprezentanții serviciului de presă al „Moldovagaz” spun că nu cunoaște cum vor proceda acționarii la expirarea prelungirii, la finele lunii octombrie, a contractului cu „Gazprom”.

„Vom vedea la ce înțelegeri se va ajunge mâine în cadrul vizitei (la Moscova –n.r.). Inclusiv mă refer și la vizita dlui Kulminski. Nu cunosc să fi fost inclus în acea delegație și dl Ceban (președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” –n.r.), a spus Alexandru Barbov de la serviciul de presă al  „Moldovagaz”, solicitat de jurnalist.md.

Precizăm că Guvernul a anunțat pentru joi o vizită la Moscova a vicepremierului Vlad Kulminski și a secretarului de stat de Externe, Ruslan Bolboceanu. Oficialii se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak. Premierul Natalia Gavrilița a declarat la o recentă conferință de presă că Vlad Kulminski ar urma să discute aspecte ce țin de livrarea gazelor în R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -