luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O fabrică de zahăr din nordul țării riscă să-și sisteze activitatea pe fundalul crizei energetice

Acasă Regiuni Drochia O fabrică de zahăr din nordul țării riscă să-și sisteze activitatea pe...

Fabrica de zahăr din Drochia și-ar putea sista activitatea din cauza crizei energetice. De două săptămâni, fabrica beneficiază doar de 24% din volumul necesar de gaze, restul fiind acoperit cu păcură. O eventuală sistare a activității, ar putea cauza pierderi de până la 300 mil. de lei crescătorilor de sfeclă de zahăr din regiune.

Administrația fabricii de zahăr din Drochia a confirmat pentru TV Nord că acum păcura asigură, în proporție de circa 80%, procesul de producere. Cantitățile existente, însă, sunt suficiente doar până la sfârșit de lună.

Chiar dacă Fabrica dispune de o instalație proprie de biogaz, aceasta nu salvează situația, susține Irina Railean, tehnolog principal.

Potrivit estimărilor, dacă agentul economic își va sista activitatea, pagubele cauzate fermierilor – crescătorilor de  sfeclă – se va ridica până la 300 mil. de lei.

În acest sezon, fabrica din Drochia procesează până la 4000 de tone în 24 de ore.

Fabrica de zahăr din Drochia este întreprinderea principală a Südzucker Moldova, o companie moldo-germană – lider pe piața zahărului din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -