vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Despre ce a discutat Natalia Gavrilița cu Vadim Kranoselski

Acasă Regiuni Chișinău mun. Despre ce a discutat Natalia Gavrilița cu Vadim Kranoselski

Update – 20:00 / Premierul Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. Potrivit Guvernului de la Chișinău, au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Natalia Gavrilița a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune existente. Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.

Gavrilița și Krasnoselski, după cum transmite Guvernul de la Chișinău, au discutat scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Știrea inițială – 19:23 / Premierul Natalia Gavrilița și liderul transnistrean, Vadim Kranoselski au discutat, la telefon, pentru prima dată, o serie de subiecte actuale, inclusiv probleme din sectorul energetic.

Presa de la Tiraspol scrie că Vadim Kranoselski a informat-o pe Natalia Gavrilița că livrările de resurse energetice au loc în mod obișnuit în regiune, iar populația nu resimte, deocamdată, inconveniențe în acest sens. Regimul de economisire a consumului de gaze se aplică la unele întreprinderi transnistrene.

La Centrala Cuciurgan, două dintre cele patru generatoare funcționează acum pe bază de cărbune, iar rezervele ajung până în luna noiembrie. Kranoselski a informat că livrarea gazelor a fost discutată astăzi cu partea rusă.

Gavrilița și Krasnoselski au discutat subiecte din agendei de negocieri moldo-transnistrene, inclusiv problemele numerelor de înmatriculare a mașinilor, funcționarea școlilor cu predare în limba română în baza grafiei latine, aspectelor  din sectorul bancar

Prima convorbire telefonică dintre Gavrilița și Krasnoselski a avut loc la inițiativa premierului de la Chișinău. Guvernul R. Moldova nu a oferit, deocamdată, detalii despre discuția telefonică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -