marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Igor Dodon se retrage de la șefia PSRM și renunță la mandatul de deputat

Acasă Regiuni Chișinău mun. Igor Dodon se retrage de la șefia PSRM și renunță la mandatul...

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, liderul actual al PSRM, a anunțat, luni, într-un briefing de presă că renunță la funcția de președinte al formațiunii politice în favoarea unui organ de conducere și își depune mandatul de deputat în Parlament.

PSRM va trece la o nouă formulă de conducere. Se va renunța la funcția de președinte, aceste atribuții revenind unui organ colegial format din cinci membri ai Comitetului Executiv, din rândul cărora va fi ales un Secretar Executiv. Aceste schimbări ar urma să fie propuse congresului PSRM care va avea loc în 18 decembrie.

„Prin urmare, la Congresul din decembrie eu îmi voi finaliza mandatul de președinte al PSRM, dar voi rămâne în partid, voi rămâne alături de echipa pentru a pregăti revenirea socialiștilor la putere”, a declarat Igor Dodon, care a fost președintele PSRM timp de zece ani.

Cât despre renunțarea la mandatul de deputat, Dodon a spus, între altele, că este de părere că poate fi „mult mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici în afara parlamentului” și că vrea să fie „mai activ în domeniul politicii reale.”

„Voi avea o agendă populară la 100%. Lucrul de parlamentar eu îl schimb pe un lucrul mai dinamic alături de popor, producătorii autohtoni și cu asta am de gând să mă ocup în următorii ani”, a precizat liderul socialist.

Socialiștii, spune Dodon, au avut guvernări eficiente, inclusiv pe timp de criză.

„Sunt sigur că socialiștii vor reveni în cele din urmă la guvernare, noi vom reveni să salvăm țara în momentul când oamenii vor pierde ultima speranță că mai există o salvare. Și acest eveniment se poate întâmpla mult mai devreme decât își închipuie actuala guvernare”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a subliniat că își dorește să consolideze din nou relațiile economice cu Rusia, „o relație abandonată complet de actuala guvernare cel puțin la aceasta etapa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -