vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Scuarul din str. Nicolae Titulescu din Chișinău este reabilitat cu suportul României. Un monument al diplomatului român va fi edificat acolo

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Scuarul din str. Nicolae Titulescu din Chișinău este reabilitat cu suportul României....

Scuarul în scuarul străzilor Decebal cu N. Titulescu din Chișinău, o zonă verde și abandonată de mulți ani, este reabilitată cu suportul României. Proiectul este implementat în baza Acordului de cooperare semnat între sectorul Botanica al Chişinăului şi Județul Buzău din România.

 „Au început lucrările de amenajare a scuarului. La etapa actuală se lucrează la demontarea bordurilor și a asfaltului vechi. Urmează crearea aleilor pietonale, instalarea sistemului de iluminat nocturn şi a sistemului de irigare, după care va fi amplasat şi mobilierul urban”, a anunțat primarul Ion Ceban.

titulescu.eu

În etapa a doua va fi reabilitat şi havuzul din scuar. Subterana din preajma zonei verzi este și ea în proces de reabilitare.

Săptămâna trecută și Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ridicarea unui monument în memoria lui Nicolae Titulescu. Lucrarea ar urma să fie amplasată în scuarul respectiv și va fi realizată la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”. Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar, om politic român, ministru de externe și membru titular al Academiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -