sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Expert: creșterea puternică a consumului, unul dintre factorii ce a favorizat sporirea prețurilor

Acasă Articole Social-economic Expert: creșterea puternică a consumului, unul dintre factorii ce a favorizat sporirea...

După o scădere a consumului și o „înghețare” a economiei în anul 2020, R. Moldova se confruntă, în prezent, cu o creștere puternică a consumului. Acest fapt duce, în mod inevitabil, la creșterea prețurilor.

Aprecierile au fost făcute de analistul economic, Veaceslav Ioniță, în emisiunea „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Expertul este de părerea că sporirea consumului este unul dintre factorii principali ce condiționează creșterea prețurilor.

În același timp, importurile au crescut de la începutul anului cu 1,2 mlrd. USD și vor crește până la sfârșitul anului, până la 1,5 mlrd USD, față de anul trecut.

„Dacă anul trecut, în vară, importurile, în valoare anuală, erau de 5,4 mlrd. USD, acum suntem la 6,3 mlrd. USD și până la sfârșitul anului ne vom putea apropia 7 mlrd. USD”, a afirmat Ioniță.

Expertul mai spune că, în acest an, remitențele pot atinge maxima istorică și să depășească nivelul de 1,7 mlrd. USD. Acești bani, potrivit lui Ioniță, la fel ajung pe piața de consum și efectuează presiuni pe prețuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -