12 C
Chișinău
marți, octombrie 26, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu a numit un nou Secretar General al Președinției

Acasă Articole Altele Maia Sandu a numit un nou Secretar General al Președinției

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a doamnei Cristina Gherasimov în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui R. Moldova. Gherasimov își exercită noua funcție începând de luni, 11 octombrie. Anterior, funcția de Secretar General al Președinției a fost exercitată de Andrei Spânu.

Totodată, Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al Președintelui R. Moldova în domeniul politicii externe, pe care o deținea din ianuarie a.c. Totuși, Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții.

Potrivit Președinției, până a se alătura echipei Maiei Sandu de la Președinție, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Cristina Gherasimov a făcut un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (UK) și a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -