vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șeful diplomației Popescu a mulțumit Suediei pentru sprijin. Ministrul suedez de Externe, Ann Linde: sunt impresionată de obiectivele guvernării de la Chișinău

Acasă Articole Altele Șeful diplomației Popescu a mulțumit Suediei pentru sprijin. Ministrul suedez de Externe,...

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru de Externe, a mulțumit pentru suportul important al Suediei în dezvoltarea R. Moldova și în soluționarea problemei transnistrene. Iar Ann Linde, ministrul de Externe al Suediei, a spus că este impresionată de agenda de reforme pe care și-o propune guvernarea de la Chișinău.

În declarația sa de presă de după întrevederea cu omologul său suedez, Ann Linde, Președinta în exercițiu a OSCE, Popescu a amintit despre rolul important pe care l-a jucat Suedia în fondarea Tekwil, susținerea mai multor școli din regiunea de sud, în special Cahul, Taraclia, Leova și Cantemir, dar și susținerea proiectului Startup City Cahul. Popescu s-a referit și la investitorii suedezi care creează locuri de muncă, plătesc impozite și fac transferuri de know-how.

În contextul reglementării problemei transnistrene, Nicu Popescu a spus că autoritățile de la Chișinău pledează, în continuare, pe principiul integrității R. Moldova, respectarea drepturilor fundamentale ale omului în regiunea transnistreană, retragerea trupelor străine și distrugerea munițiilor din regiune care prezintă un pericol major.

Popescu a mulțumit Suediei pentru susținere în combaterea pandemiei.

Relațiile noastre bilaterale sunt excelente – a spus Ann Linde în declarația sa de presă.

„Reiterez suportul Suediei pentru reformele democratice ale noii guvernări. Sunt impresionată de obiectivele pe care și le pune guvernul Moldovei”, a declarat ministrul suedez de Externe.

Oficialul suedez a mai că a discutat cu omologul său moldovean despre modul cum Suedia și UE pot sprijini cel mai bine R. Moldova. Ann Linde a mai spus că summitul Parteneriatului Estic, care urmează să aibă loc în decembrie, trebuie să transmită un mesaj puternic de sprijin pentru Moldova.

Președinta în exercițiu a OSCE, ministra de Externe a Suediei, Ann Linde, va discuta azi cu oficiali de rang înalt de la Chișinău și cu conducerea politică de la Tiraspol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -