sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

foto | SOS! Poluare în exces la Fârlădeni, Căușeni: în loc de pești, în râulețul satului plutesc sticle din plastic, iar albia acestuia a fost transformată în gunoiște

Acasă Regiuni Căușeni foto | SOS! Poluare în exces la Fârlădeni, Căușeni: în loc de...

Starea ecologică a râulețului ce traversează satul Fârlădeni din raionul Căușeni este dezastruoasă. Cândva cu apă cristalină, acum acesta a ajuns să fie poluat în exces de către localnici. În loc de pești, în râuleț plutesc sticle din plastic și alte deșeuri. O bună parte din albia râulețului a fost transformată în gunoiști haotice. Autoritățile spun că situația va fi remediată în timpul apropiat, întrucât au primit tehnică care îi va ajuta să îmbunătățească managementul deșeurilor.

Cei care trec în preajma râulețului descoperă un tablou ce trezește numai îngrijorare. Sici cu deșeuri aruncați haotic, pungi și deșeuri mânate de vânt – toate sunt rezultatul lipsei de educație ecologică a localnicilor și din cauza unui prost management al deșeurilor.

Mulți oameni din sat cu care am discutat ne-au spus că situația se datorează faptului că în localitate nu este organizat un serviciu de colectare a deșeurilor. Din această cauză, totul degradează la Fârlădeni – dar, în primul rând, apele și solurile. Localnicii cred că un serviciu de salubrizare în sat ar opri fenomenul gunoiștilor neautorizate și poluarea mediului.

Autoritățile satului spun că problema va fi soluționată în timpul ce urmează.

În curând, satul va avea un tractor câștigat într-un proiect, care va fi antrenat în colectarea organizată a deșeurilor menajere. Planificăm să propunem comunității ca unitatea respectivă să treacă de două ori pe lună la gospodăriile oamenilor ca să colecteze deșeurile, a spus Sergiu Vengher, primarul satului Fârlădeni.

Comuna Fârlădeni, raionul Căușeni, numără o populație de circa 4,5 mii de locuitori.

Irina PANTELEI,
corespondentă comunitară la Fârlădeni, Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -