marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Interconexiuni turistice moldo-ucrainene.  Patru noi rute turistice ar putea fi create cu suportul UE

Acasă Articole Altele Interconexiuni turistice moldo-ucrainene.  Patru noi rute turistice ar putea fi create cu...

Patru rute turistice ar putea conecta R. Moldova și Ucraina, promovând turismul din bazinul râului Nistru la nivel european.

Aceasta este principala concluzie a unei mese rotunde desfășurate, recent, care a întrunit la Orhei, în format hibrid, peste 20 de reprezentanți ai asociațiilor de profil și operatorilor de turism din Moldova și Ucraina.

Fiecare din cele patru trasee noi are o tematică distinctă și va conecta Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, și Ucraina.

Prima rută ar putea include cetățile medievale Soroca, Tighina și Hotin; a doua – vinăriile „Buchetul Moldovei” din localitățile Grădinița, Leuntea și Dubăsari – Muzeul Sticlei din Tîrnăuca –  vinăria „Kvint” din Tiraspol – cramele din regiunea Odessa, Ucraina. A treia rută turistică interstatală se va baza pe turismul rural-ecologic: Orheiul Vechi, stațiunile din Criuleni de pe malul stâng al Nistrului și pensiunile din regiunea Odessa, iar cea de-a patra – mănăstirea de la Chițcani, mănăstirea „Marta și Maria” din Hagimus, catedrala Nașterii Domnului din Tiraspol și mănăstirea-cetate din Ismail, Ucraina.

Participanții la masa rotundă au ajuns la concluzia că este necesar de a fi creată o platformă pentru dialog continuu între reprezentanții industriei și autoritățile de reglementare din ambele țări. A fost semnată și o rezoluție, care prevede angajamentul de a promova rutele comune și crearea unor centre de informare turistică etc..

Masa rotundă a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Informare și Promovare în Domeniul Turismului din Moldova, Agenția de Investiții și Dezvoltare, Organizația Națională a Turismului din Ucraina. Evenimentul a fost organizat cu suportul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -