vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președintele Borut Pahor, la Chișinău: puteți să vă bazați pe Slovenia și UE

Acasă Articole Altele Președintele Borut Pahor, la Chișinău: puteți să vă bazați pe Slovenia și...

Președintele Sloveniei, Borut Pahor, promite să sprijine în parcursul și perspectiva europeană a R. Moldova, și a încurajat autoritățile de la Chișinău în realizarea reformelor și combaterea corupției.

Liderul Sloveniei, aflat pentru prima oară în R. Moldova, a afirmat în cadrul briefingului de la Președinția moldoveană că vizita sa la Chișinău urmărește inclusiv „perspectiva europeană a R. Moldova”.

Borut Pahor a arătat că toate problemele din țară nu vor putea fi rezolvate peste noapte, dar, spune președintele slovac, veți începeți să faceți ceea ce-și doresc cetățenii – stabilitate în țară și perspectiva europeană pentru țară.

Președintele slovac a lăudat-o pe Maia Sandu și guvernul său pentru determinarea de e a combate corupție, chiar dacă asta este o sarcină dificilă.

„În măsura în care Slovenia și UE vă pot sprijini în realizarea reformelor, puteți să vă bazați pe noi”, a afirmat Borut Pahor.

Președintele slovac s-a referit și la Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în decembrie, în condițiile în care Slovenia va deține președinția Consiliului UE.

„Ne vom strădui să facem un pas înainte în ceea ce privește perspectivele Parteneriatului Estic. Considerăm că numai așa putem să asigurăm pace și bunăstare atât în UE, cât și în țările vecine”, a remarcat Borut Pahor.

Președintele Sloveniei, Borut Pahor, întreprinde, astăzi, o vizită oficială în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -