sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Pensii mai mari cu 3,86%, începând de astăzi. Precizările CNAS

Acasă Regiuni Chișinău mun. Pensii mai mari cu 3,86%, începând de astăzi. Precizările CNAS

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că de la 1 octombrie toate pensiile se indexează cu coeficientul indexării de 3,86%.

De la 1 octombrie, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 2000 lei. Din această dată, 182 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare, care primeau pensie pentru limită de vârstă mai mică de 2000 de lei, vor primi o pensie minimă de 2000 de lei lunar, iar 121 mii de pensionari cu un stagiu incomplet de cotizare vor beneficia de o creștere a pensiei minime pentru limită de vârstă proporţional stagiului de cotizare realizat la momentul stabilirii pensiei.

Totodată, de astăzi, cuantumul pensiei minime de dizabilitate reprezintă: în cazul unei dizabilităţi severe – 1500 de lei, în cazul unei dizabilităţi accentuate – 1400 de lei, în cazul unei dizabilităţi medii – 1000 de lei.

Concomitent sunt recalculate şi alocaţiile sociale de stat pentru 71 mii de beneficiari.

De menționat că, începând cu 1 octombrie 2021, 679 mii de persoane beneficiază de pensii indexate.

CNAS dă asigurări că a realizat toate procesele pentru a asigura plata pensiilor în cuantum indexat şi a alocaţiilor sociale în cuantum recalculat de la 1 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -