sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Încă o grădiniță din Moldova a fost modernizată din fondurile oferire de statul român

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Încă o grădiniță din Moldova a fost modernizată din fondurile oferire de...

Au finalizat lucrările de reparație și modernizare a grădiniței „Alunelul” din Gradiște, raionul Cimișlia. Acestea au fost efectuate cu sprijinul financiar al Guvernului României, iar la ceremonia de finalizare a lucrărilor a participat ambasadorul român, Daniel Ioniță.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate la Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște a fost de 814.406 lei moldovenești, din care contribuția României a fost de 800.000 lei moldovenești.

Grație asistenței române, a fost realizată termoizolarea fațadei, construite rețelele exterioare de canalizare, a fost amenajat teritoriul și a fost reparat blocul alimentar.

Ambasadorul român a afirmat că investițiile cumulate ale statului român în instituția respectivă se ridică la 1,3 mil. de lei moldovenești.

„Pentru această grădiniță, în două tranșe succesive, în 2015 și recent în 2020, au fost alocate cumulat din partea Guvernului României 1,3 mil. lei MD, care reprezintă doar o parte din cele peste 600 milioane de lei moldovenești, bani donați de poporul român pentru renovarea grădinițelor din R. Moldova”, a declarat diplomatul.

Ambasadorul României a mai afirmat că statul vecin va fi, în continuare, de R. Moldova în calea sa către UE.

Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște are circa 217 persoane – copiii care frecventează grădinița, părinții și educatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -