12 C
Chișinău
marți, octombrie 26, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Eveniment de excepție | Robe ale genialului lingvist Eugeniu Coșeriu, expuse la Universitatea de Stat din Chișinău

Acasă Chișinău mun. Eveniment de excepție | Robe ale genialului lingvist Eugeniu Coșeriu, expuse la...

Nouă robe* pe care le-a purtat celebrul lingvist și poliglot basarabean Eugeniu Coșeriu la ceremonii de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa la diverse universități au fost expuse, astăzi, în Sala Senatului Universității de Stat din Moldova.

usm.md

Vernisarea robelor la Universitatea de Stat din Chișinău a fost posibilă grație donației profesorului Johannes Kabatek de la Universitatea din Zürich, Elveția. El și-a dorit, în calitate de fondator și director al Arhivei Coșeriu, ca aceste vestigii să ajungă la Chișinău, în „Basarabia natală” a genialului lingvist.

Prețiosul dar a ajuns la USM și datorită eforturilor unor profesori din Germania, România și Elveția, precum ale lui Oleg Serebrian, ambasador moldovean în Germania.

Eugeniu Coșeriu (1921-2002) a fost membru de onoare al mai multor Academii de Științe și Doctor Honoris Causa a 40 de universități din lume.

Eugeniu Coșeriu s-a născut 27 iulie 1921 în comuna Mihăileni, județul Bălți, și a decedat la 7 septembrie 2002, la Tübingen, Germania. Este considerat autor al lingvisticii integrale, fiind unul dintre cei mai importanți lingviști ai secolului XX. Eugen Coșeriu este fondatorul primei școli lingvistice din America de Sud și al Școlii lingvistice de la Tübingen.

* Universitatea din Mendoza (Argentina), Universitatea din Granada (Spania), la universitățile din România (Pitești, Timișoara, Galați, Oradea, Constanța) și la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -