vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Una dintre cele mai mari catedrale din Moldova se construiește în sudul țării vreme de 25 de ani

Acasă Articole Asociere şi întruniri Una dintre cele mai mari catedrale din Moldova se construiește în sudul...

Catedrala Acoperământul Maicii Domnului, unul dintre cele mai mari locașuri de cult din R. Moldova, se construiește în sudul țării, la Vulcănești. Lucrările de finisare decurg însă anevoios din cauza lipsei finanțelor.

Catedrala are 36 metri lungime, 32 metri lățime și 38 metri înălțime. Nu este surprinzător faptul că locașul se construiește vreme de 25 de ani. Vor mai fi necesare investiții financiare importante și câțiva ani buni pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit.

Recent, guvernul a alocat suma de 700.000 de lei pentru continuarea lucrărilor Catedrala Acoperământul Maicii Domnului din Vulcănești, scrie presa din autonomia găgăuză. Acești bani vor fi cheltuiți pentru instalarea unii sistem de încălzire prin pardoseală pe o suprafață de 550 m.p.

Urmează însă să fie executate lucrări de termoizolare a pereților din exterior, să fie construite scările, instalate trei uși masive duble și instalate candelabre în șapte niveluri. După ce vor fi pictați pereții, podeaua va fi acoperită cu plăci de marmură.

Pereții din interior au fost pregătiți pentru a fi zugrăviți, dar conform tehnologiei, picturile vor putea fi realizate nu mai devreme de vara anului 2024. Pictarea interiorului catedralei va costa, potrivit estimărilor, de patru ori mai mult decât lucrările de construcție.

Catedrala din Vulcănești este construită din donațiile enoriașilor și sponsorilor. Uneori sunt făcute și transferuri din bugetul de stat. Mai mulți ani, sponsor al lucrărilor de construcție a fost Ivan Koliș, originar din Vulcănești, dar după moartea acestuia, ctitoria a fost preluată de copiii lui – Alexei și Angela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -