luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

ONU Moldova va susține agenda de digitalizare a R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. ONU Moldova va susține agenda de digitalizare a R. Moldova

Organizația Națiunilor Unite (ONU) va susține inițiativele vicepremierului pentru digitalizare a R. Moldova. Asigurările vin din partea lui Simon Springett, Coordonator Rezident al ONU în țara noastră și au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare. La întrevedere au participat și reprezentanții agențiilor ONU în R. Moldova.

„Este o funcție unică instituită în întreaga lume, de o responsabilitate enormă. Alături de colegii mei, suntem gata să aducem aportul necesar la realizarea obiectivelor de pe agenda dumneavoastră”, a spus Simon Springett.

La rândul său, vicepremierul Iurie Țurcanu a trecut în revistă obiectivele din Planul de acțiuni al Guvernului, precizând cele mai importante aspecte.

„Facilitarea accesului la serviciile publice electronice pentru cetățeni, în special din mediul rural, dar și din diaspora este obiectivul de bază, de la care pornesc toate acțiunile noastre” a spus oficialul.

La întrevedere s-a discutat pe marginea priorităților Guvernului în domeniul digitalizării în diverse sectoare, cum ar fi sănătatea, economia, antreprenoriatul mic și mijlociu, agricultura, sistemul de date privind evidența populației, educația și alfabetizarea digitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -