marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Liderul SUA laudă Moldova de la tribuna ONU: lumea democratică „trăiește în mândrii moldoveni”

Acasă Articole Altele Liderul SUA laudă Moldova de la tribuna ONU: lumea democratică „trăiește în...

Președintele american Joe Biden a rostit un discurs la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite de la New York în care, printre altele, s-a referit și la Moldova.

Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, luptători pentru pace. (…) Trăiește în mândrii moldoveni, forțele democratice care au obținut o victorie răsunătoare pentru un mandat de a lupta împotriva corupției și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden, citat de g4media.ro.

Șeful diplomației de la Chișinău, vicepremierul Nicu Popescu, i-a mulțumit liderului american, pe contul său de Twitter, pentru susținere.

„Mulțumesc @POTUS (n.r. contul de Twitter al președintelui SUA) pentru citatul dvs. motivant despre contribuția moldovenească pentru valorile noastre comune ale #democrației. #StrongerTogether #UNGA”, a scris ministrul moldovean.

Amintim că la Adunarea Generală a ONU participă și o delegație moldoveană condusă de președintele Maia Sandu și vicepremierul Nicu Popescu. Maia Sandu urmează să țină un discurs de la tribuna ONU.

În discursul său, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -