marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Îngrijorări vizavi de componența incompletă a CEC

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Îngrijorări vizavi de componența incompletă a CEC

Asociația Promo-LEX, organizație ce monitorizează procesele democratice din R. Moldova, a apreciat constituirea Comisiei Electorale Centrale (CEC) în termene legale, însă a atras atenția asupra componenței incomplete a autorității electorale.

Amintim că, săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat prin vot șase membri ai CEC – cinci din partea majorității parlamentare și unul din partea Președinției. Săptămâna trecută a fost ales și un nou șef al CEC – Angelica Caraman. Candidatura din partea Partidului „Șor” a fost respinsă, iar candidaturile din partea socialiștilor și comuniștilor nu au fost discutate pentru că nu s-au prezentat.

Promo-LEX consideră că ambele fracțiuni opozante – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „Șor” – trebuie să ajungă prin dialog la un consens privind candidaturile celor trei membri CEC din partea opoziției.

„Componența trebuie să fie completată în mod urgent pentru a asigura eficiența, reprezentativitatea și legitimitatea plenară a instituției. Comisia trebuie deja să demareze procesul de organizare a alegerilor locale noi din 21 noiembrie”, se menționează într-un comunicat al Promo-LEX.

Asociația Promo-LEX a făcut apel către opoziția parlamentară „să dea dovadă de responsabilitate” și să înainteze fără amânare Parlamentului pentru desemnare și confirmare candidaturile a trei membri ai CEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -