vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Busturile lui Ștefan cel Mare și al regizorului Ion Ungureanu au fost dezvelite, duminică, în satul Opaci, Căușeni

Acasă Regiuni Căușeni Busturile lui Ștefan cel Mare și al regizorului Ion Ungureanu au fost...

Un bust al domnitorului Ștefan cel Mare și unul al marelui regizor și om de cultură Ion Ungureanu au fost dezvelite astăzi în satul Opaci, raionul Căușeni. În timpul apropiat, un treilea bust, cel al lui Mihai Eminescu, va fi dezvelit în scuarul din localitate. Toate cheltuielile pentru realizarea celor trei monumente au fost acoperite de Roman Pinteac, un tânăr din Opaci.

Bustul lui Ștefan cel Mare a fost instalat în fața Primăriei Opaci, iar cel al lui Ion Ungureanu în curtea Gimnaziului „Ion Ungureanu” din localitate.

Soclurile monumentelor au fost realizate din piatră de Cosăuți de către Vladislav Lozan. Bustul lui Ștefan cel Mare a fost realizat de sculptorul Mihai Croitoru, iar cel al lui Ion Ungureanu de către sculptorul Veaceslav Jiglițki.

Roman Pinteac din Opaci a acoperit toate cheltuielile pentru realizarea monumentelor, iar Primăria locală a suportat cheltuielile de amenajare.

„A fost un vis de-al meu. În familia noastră a fost cultivată o dragoste mare față de neam și țară. Așa am fost noi educați în familie. Ștefan cel Mare a fost mereu pentru noi pildă cum trebuie să-ți iubești țara”, a spus Roman Pinteac pentru Jurnalist.md.

Roman Pinteac spune că a muncit un an în Germania pentru a aduna bani ca să finanțeze realizarea celor trei monumente la Opaci.

Regretatul om de cultură, Ion Ungureanu, a fost originar din Opaci, Căușeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -