luni, august 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ziua tăcerii în Găgăuzia, dinaintea alegerilor în parlamentul autonomiei

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Ziua tăcerii în Găgăuzia, dinaintea alegerilor în parlamentul autonomiei

Locuitorii autonomiei găgăuze își vor alege duminică o nouă componență a Adunării Populare – organul legislativ al Găgăuziei cu 35 de deputați. În cursa electorală s-au înregistrat 123 de candidați, dintre care o sută sunt independenți. Alegerile vor fi monitorizate de circa 80 de observatori naționali și aproximativ 50 de observatori internaționali.

Mâine, la urnele de vot sunt așteptați 114.210 de alegători votanți. Au fost tipărite 115.350 de buletine de vot – 108.307 în limba rusă, 3.974 în limba găgăuză, iar 3.069 în limba română.

Pentru validarea alegerilor, în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători. Dacă nici un candidat dintr-o circumscripție nu acumulează cel puțin jumătate din voturile participanților la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin. Acesta are loc peste două săptămâni pentru doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin.

În Găgăuzia sunt 35 de circumscripții electorale uninominale, astfel că un viitor deputat va reprezenta câte o circumscripție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -