joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Chișinăul critiсă Moscova pentru deschiderea secțiilor de votare în Transnistria

Acasă Articole Altele Chișinăul critiсă Moscova pentru deschiderea secțiilor de votare în Transnistria

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova și-a exprimat regretul că Moscova a deschis secții de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile în Duma de Stat, în pofida poziției expuse în mod consecvent de către autoritățile moldovenești.  

Diplomația de la Chișinău precizează că la 30 iulie a.c., părții ruse i-a fost comunicată lipsa impedimentelor pentru deschiderea secțiilor de votare în localitățile aflate sub controlul autorităților constituționale ale R. Moldova.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, Chișinăul a solicitat părții ruse să se abțină de la deschiderea celor 27 de secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a R. Moldova, inclusiv având în vedere imposibilitatea asigurării condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea scrutinului.

„Partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și cadrului juridic bilateral”, se arată într-un comentariu al Biroului de presă al MAEIE.

În partea dreaptă a Nistrului, câte o secție de votare este deschisă la Chişinău, Comrat și Bălți. O secție de votare mobilă va funcționa la 19 septembrie la Cahul, între orele 10:00 și 18:00.

Pentru prima dată, alegerile din Rusia se desfășoară timp de trei zile, între 17 și 19 septembrie. Din cele 30 de secții de votare din R. Moldova, inclusiv 27 în regiunea separatistă, numai două de la Tiraspol sunt deschise în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În cursa electorală sunt înscrise 14 formațiuni politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -