marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CEC va fi condusă de Angelica Caraman

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte CEC va fi condusă de Angelica Caraman

Noua componență a Comisie Electorale Centrale (CEC) a ales-o pe Angelica Caraman în funcția de șefă a acestei instituții. Angelica Caraman a fost numită membru al CEC din partea majorității parlamentare PAS.

Caraman a fost propusă la șefia CEC de către Pavel Postică, membru al acestei instituții din partea Președinției.

Pentru alegerea Angelicăi Caraman au votat șase din cei șase membri ai CEC prezenți la ședință. Ea a fost votată în funcție, în lipsa membrilor CEC din partea opoziției.

Noua șefă a CEC a declarat că va asigura activitatea instituției în strictă conformitate cu legislația și în beneficiul cetățenilor.

„Vom munci cot la cot ca să îndreptățim așteptările și să asigurăm o activitate conformă cu Codul electoral. CEC va fi o instituție independentă, imparțială și care să asigure un proces electoral corect, echidistant și credibil”, a declarat Caraman.

Potrivit ei, noua componență începe, chiar de azi, să se implice în organizarea alegerilor locale noi care urmează să aibă la 21 noiembrie în 15 localități.

Angelica Caraman este un funcționar electoral cu o bogată experiență. A activat în cadrul CEC  și a fost, o perioadă, formatoare, iar apoi și director adjunct al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Amintim că, ieri, Parlamentul i-a confirmat în funcția de membri ai CEC din partea majorității parlamentare pe Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco, Alexandru Musteața și pe Pavel Postică – din partea Președinției. Candidatura Partidului „ȘOR” nu a fost aprobată, iar cele ale BECS nu au fost discutate.

Mandatul noii componențe a CEC este de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -