marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reuniunea în format „5+2” pe problema transnistreană va avea loc în Suedia

Acasă Articole Asociere şi întruniri Reuniunea în format „5+2” pe problema transnistreană va avea loc în Suedia

Subiectul a fost discutat, în Moldova, cu toată părțile implicate în procesul de reglementare transnistreană de către Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei.

Potrivit Misiunii OSCE, Thomas Mayr-Harting a salutat disponibilitatea părților de a participa la reuniunea „5+2”, care va avea loc la Stockholm. Aceasta va fi convocată de Președinția suedeză a OSCE.

Thomas Mayr-Harting a avut o vizită oficială de două zile în Moldova. În cadrul vizitei, oficialul a analizat situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și a pregătit terenul pentru următoarea vizită a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul suedez de Externe, Ann Linde, în Moldova, planificată pentru octombrie.

La Chișinău, Thomas Mayr-Harting s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu, spicherul Igor Grosu, premierul Natalia Gavrilița, vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski și ministrul de Externe, Nicu Popescu. Iar la Tiraspol, oficialul OSCE s-a întâlnit cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -