joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Reuniunea în format „5+2” pe problema transnistreană va avea loc în Suedia

Acasă Articole Asociere şi întruniri Reuniunea în format „5+2” pe problema transnistreană va avea loc în Suedia

Subiectul a fost discutat, în Moldova, cu toată părțile implicate în procesul de reglementare transnistreană de către Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei.

Potrivit Misiunii OSCE, Thomas Mayr-Harting a salutat disponibilitatea părților de a participa la reuniunea „5+2”, care va avea loc la Stockholm. Aceasta va fi convocată de Președinția suedeză a OSCE.

Thomas Mayr-Harting a avut o vizită oficială de două zile în Moldova. În cadrul vizitei, oficialul a analizat situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și a pregătit terenul pentru următoarea vizită a Președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul suedez de Externe, Ann Linde, în Moldova, planificată pentru octombrie.

La Chișinău, Thomas Mayr-Harting s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu, spicherul Igor Grosu, premierul Natalia Gavrilița, vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski și ministrul de Externe, Nicu Popescu. Iar la Tiraspol, oficialul OSCE s-a întâlnit cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -