joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În cel mai mare sat din raionul Ungheni se realizează un proiect de iluminare stradală

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor În cel mai mare sat din raionul Ungheni se realizează un proiect...

Străzile satului Petrești, cel mai mare sat din raionul Ungheni, vor fi iluminate pe timp de noapte în întregime. Un proiect de iluminat public a început să fie implementat aici anul trecut, iar următoarele etape vor fi realizate abia în următorii trei ani.

Anul trecut au fost instalate sisteme electrice cu LED-uri pe străzile Naționala, Mihai Eminescu și George Meniuc, iar în acest an s-au montat rețele electrice de iluminat public pe alte câteva.

„În prezent, sunt iluminate 35% din străzile satului. Lucrările de montare a sistemului de iluminat vor fi făcute treptat, în următorii trei ani. Până atunci, ne propunem să iluminăm anual câte aproximativ 20%”, spune Serghei Gorea, primarul comunei Petrești.

Majoritatea sătenilor cu care am discutat spun că își doresc implementarea acestui proiect cât mai curând, pentru că e vorba de modernizarea localității, oferă siguranță și satul arată mai bine pe timp de noapte. Totuși, există și unele voci care nu sunt de acord să fie implementat acest proiect sub pretextul că ar genera cheltuieli de bani publici în plus.

Satul Petrești numără aproximativ 3800 de locuitori.

Emanuela NESTIRIUC,
corespondentă comunitară în s. Petrești

1 COMENTARIU

  1. Articolul trateaza o problemă actuală, lipsa iluminarii în sate iar faptul că în satul Petrești problema a fost rezolvată ne vorbeste despre pașii mici dar siguri pe care ii facem pentru a remedia situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -