luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primarul Ion Ceban vrea să implementeze practici românești în administrarea Chișinăului

Acasă Articole Asociere şi întruniri Primarul Ion Ceban vrea să implementeze practici românești în administrarea Chișinăului

Primăria de Chișinău este interesată să preia de la Primăria Cluj-Napoca (România) modele de bune practici privind administrarea domeniului public.

Aflat la Cluj-Napoca, primarul Ion Ceban s-a informat la fața locului despre experiența colegilor din România.

Edilul a precizat că s-a convenit cu partea clujeană asupra colaborării pe mai multe dimensiuni. Ion Ceban s-a referit la preluarea unor concepte și documente precum strategia de dezvoltare a orașului, planul de mobilitate urbană, strategia de transformare digitală, crearea clusterelor în domeniul inovării, hub-urilor urbane/rurale și dezvoltarea relațiilor cu localitățile suburbane, regândirea/amenajarea spațiilor publice.

Primarul de Chișinău a remarcat și felul eficient de monitorizare a orașului de către poliție.

La Cuj, membrilor delegației de la Chișinău le-a fost prezentat modul de funcționare al sistemului informațional de prestări servicii „Ghișeul unic”. Un proiect similar urmează a fi lansat în perioada următoare și la Chișinău.

Reprezentanții celor două municipalități au convenit asupra creării grupurilor tehnice, pentru preluarea modelelor de bune practici pe diferite domenii și inițierea unor proiecte bilaterale între Cluj și Chișinău.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -