sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. 14 tineri din Căușeni învață să scrie cu responsabilitate pentru comunitate

Acasă Articole Asociere şi întruniri FOTO. 14 tineri din Căușeni învață să scrie cu responsabilitate pentru comunitate

14 tineri din orașul Căușeni au participat la o acțiune de instruire organizată în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, implementat de Asociația „Baștina Frăsinești”, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

Instruirea a fost găzduită de Biblioteca Publică „Ion Ungureanu” din Căușeni, fiind susținută de către trainerul regional Natalia Popușoi.

Tinerii au fost familiarizați cu instrumentele prin care pot fi realizate materialele de presă, cum pot fi raportate subiectele comunitare în mass media și rețelele sociale, ce este o știre comunitară, care este structura ei și cum trebuie documentată.

La sfârșitul săptămânii trecute alți 30 de tineri din raionul Căușeni și Ștefan Vodă au fost instruiți în jurnalism comunitar în cadrul proiectului nominalizat.

Anterior, după o instruire similară, mai mulți tineri din raioanele Ungheni și Călărași au devenit jurnaliști comunitari și deja își publică știrile în mass media, în special pe portalul Jurnalist.md.

În cadrul proiectului, cel puțin 160 de tineri din 16 localități din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Ungheni și Călărași vor fi instruiți în jurnalism comunitar. Ei vor forma o rețea de corespondenți comunitari care vor publica în presă știri din localitățile lor de baștină.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este realizat în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -