marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Jurnalism comunitar pentru tineri din raionale Căușeni și Ștefan Vodă

Acasă Regiuni Căușeni Jurnalism comunitar pentru tineri din raionale Căușeni și Ștefan Vodă

Treizeci de tineri din localități rurale din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă au fost instruiți în jurnalism comunitar în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, implementat de Asociația „Baștina Frăsinești”, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

Astăzi, la Ursoaia, Căușeni, au fost instruiți 14 tineri, iar la 4 septembrie în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, au fost instruiți șapte tineri, care își propun să devină jurnaliști comunitari. La 3 septembrie, în Sălcuța, Căușeni, au fost instruiți nouă tineri.

Activitățile de instruire au fost susținute de către trainerul regional Natalia Popușoi.

Cei 30 de tineri au fost familiarizați cu instrumentele prin care pot fi realizate materialele de presă, cum pot fi raportate subiectele comunitare în mass media și rețelele sociale, ce este o știre comunitară, care este structura ei și cum trebuie documentată.

Tinerii au înțeles că schimbările din comunități pot fi făcute inclusiv semnalând problemele prin scrierea știrilor. Provocarea  tinerilor a fost să  identifice problemele în comunități și să realizeze știri pentru mass media, a spus trainerul Natalia Popușoi.

Amintim că, recent, mai multe ateliere similare în cadrul proiectului nominalizat au avut loc în câteva localități din raioanele Ungheni și Călărași. Proiect își propune să dezvolte și să creeze o nouă voce media prin instruirea a la cel puțin 160 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Ungheni și Călărași. Aceștia vor forma o rețea de corespondenți comunitari, care vor publica știri din localitățile lor inclusiv pe portalul Jurnalist.md.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este realizat în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -