luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cu „titlu de excepție”! Primarul orașului Nisporeni și procurorul raionului, beneficiari de… locuințe sociale

Acasă Articole Corupţie, abuzuri administrative Cu „titlu de excepție”! Primarul orașului Nisporeni și procurorul raionului, beneficiari de......

Un raport al Curții de Conturi arată că, la Nisporeni, cinci persoane au beneficiat de locuințe sociale „cu titlu de excepție”, printre care primarul orașului și procurorul-șef al raionului. Asta chiar dacă persoanele vizate nu se înscriu în categoria persoanelor defavorizate. Consiliul Raional Nisporeni a refuzat să prezinte lista celor cinci beneficiari „speciali”.

Portalul Moldova Curată a investigat cazul și a constatat că, în 2018, la Nisporeni, au fost oferite 93 de apartamente în patru blocuri, într-un proiect de 3,45 mil. de euro, bani împrumutați de Guvern pe un termen de 20 de ani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Pentru ca să devină beneficiari de locuințe sociale, persoane nu trebuiau să aibă în proprietate o locuință, sa aibă venituri lunare mici și să nu fi beneficiat anterior de credite preferențiale sau alte ajutoare de la stat. La Nisporeni, însă, aceste condiții nu au fost respectate în totalitate, după cum reiese din raportul Curții de Conturi.

„Unul din beneficiari a avut venituri salariale în perioada 2018-2020, în sumă totală de 829 de mii de lei sau 23 de mii de lei lunar, precum și deține în proprietate 25 de terenuri agricole și o construcție comercială”, a menționat în prezentarea sa  Alexandru Răileanu, șeful echipei de audit, citat de Moldova Curată.

Chiar dacă responsabilii din Consiliul Raional au refuzat să pună la dispoziție lista cu cei cinci beneficiari de locuințe cu „titlu de excepție”, jurnaliștii au aflat că printre aceștia se numără primarul de la Nisporeni și procurorul-șef al raionului. Ambii nu se înscriu în categoria persoanelor socialmente vulnerabile. De exemplu, procurorul-șef ridica în acea perioadă un salariu lunar de peste 21 mii de lei și avea în posesie un teren intravilan, nouă extravilane și două agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -