marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

La Cahul, a fost pusă piatra de temelie a unei viitoarei biserici a Mitropoliei Basarabiei

Acasă Articole Asociere şi întruniri La Cahul, a fost pusă piatra de temelie a unei viitoarei biserici...

Un sobor de preoți ai Episcopiei Basarabiei de Sud și din România, în frunte cu Episcopul Veniamin, au sfințit piatra de temelie a viitoarei biserici „Sfântul Dumitru”, care va fi înălțată în sectorul Lipovanca al municipiului Cahul. Evenimentul a avut loc ieri, la el participând mai multe fețe bisericești de pe ambele maluri ale Prutului, enoriași, oficiali locali și români, printre care primarul Nicolae Dandiș și Anca Corfu, consul general al României la Cahul.

Cei prezenți eveniment au semnat actul de punere a pietrei de temelie și au pus, în mod simbolic, câte o mistrie de mortar la temelia bisericii care se va construi.

Cu ocazia punerii pietrei de temelie, s-a dat și al doilea hram bisericii, Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail, care a păstorit și a slujit în această eparhie în perioada interbelică.

Locașul va fi construit de Episcopia Basarabiei de Sud, cu sprijinul comunității.

Pe locul unde va fi zidită Biserica „Sf. Dumitru”, până în anul 1962 a funcționat un locaș sfânt care a fost demolat de sovietici în 1962. Biserica fusese zidită între anii 1896-1899, cu susținerea familiei Dumitru Caravasile. În 2021, autoritățile de la Cahul au decis să transmită terenul către Episcopia Basarabiei de Sud în vederea construirii unei noi biserici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -