miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Tineri din satul Cornești, instruiți cum să scrie știri comunitare

Acasă Articole Transparenţa şi participarea în procesul decizional Tineri din satul Cornești, instruiți cum să scrie știri comunitare

Un grup de tineri din satul Cornești, raionul Ungheni, au fost instruiți, recent, în jurnalism comunitar. Ei au învățat cum să identifice problemele din comunitate și să le raporteze în presă.

Tinerii din Cornești au fost familiarizați cu instrumentele prin care pot fi realizate materialele de presă, cum pot fi raportate subiectele comunitare în mass media și rețelele sociale. Trainerul Aliona Manciu i-a ajutat pe tineri să înțeleagă ce structură trebuie să aibă o știre comunitară și cum trebuie documentată.

Tinerii urmează să realizeze materiale despre problemele din comunitatea lor care ar putea fi publicate în presă.

Acțiunea de instruire a fost găzduită de biblioteca din satul Cornești în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”,  implementat de Asociația Obștească „Baștina Frăsinești”, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

Acest proiect își propune să dezvolte și să creeze o nouă voce media prin instruirea a la cel puțin 160 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Ungheni și Călărași.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” este realizat în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -