vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Sculptori valoroși din Moldova și străinătate au dăruit câte o lucrare unui sat din nordul țării. Le-au creat acolo timp de cinci zile

Acasă Regiuni Glodeni FOTO. Sculptori valoroși din Moldova și străinătate au dăruit câte o lucrare...

Sculptori cunoscuți din țară și de peste hotare au realizat lucrări ce vor dăinui peste ani la Ciuciulea, raionul Glodeni, un sat din nordul țării, unde timp de cinci zile s-a desfășurat atelierul internațional de sculptură în lemn „Ciuciulea-vatră de legende și mister”. Lucrările au fost instalate pe Aleea sculpturilor din viitorul Parc al Băștinașilor din localitate.

Sâmbătă, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc ceremonia de predare către comunitate a sculpturilor.

Participanții la atelierul din Ciuciulea sunt cunoscuții sculptori Dumitru Verdianu (Viena, Austria), Nicolae Ovidiu Popa (București, România), Parascovia Popa – Donoi (Irlanda), Ion Zderciuc, Valentin Vârtosu, Alexei Vidrașco, Stanislav Duduciuc (R. Moldova).

Atelierul a fost o primă etapă a proiectului DAR 1+3, cu susținerea PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, în cadrul căruia va fi amenajat un Parc al Băștinașilor din Ciuciulea.

„Localitatea Ciuciulea a primit în dar o alee de sculpturi, un loc de odihnă și meditație nu numai pentru localnici, dar și pentru turiștii ce vor veni pe aceste meleaguri”, a scris pe Facebook sculptorul Stanislav Duduciuc.

Atelierul a fost organizat de Primăria Ciuciulea și Asociația Băștinașilor, și susținut de proiectul PNUD „Migrați și dezvoltare locală”, proiectul DAR 1+3 și de câțiva agenți economici locali și din Chișinău.

(foto: Viorel Chivriga)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -