joi, martie 28, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

VIDEO. Jurnal de bord: „Drum de țară – Moldova, la 30 de ani”

Acasă Articole Altele VIDEO. Jurnal de bord: „Drum de țară – Moldova, la 30 de...

Moldova așa cum este: „nefardată”, tristă și veselă, cu succese și eșecuri, cu oameni optimiști și mai puțin optimiști, cu localități care își fac un viitor, iar altele distruse de ignoranță, cu tradiții care dispar și cu oameni care se încăpăținează să le păstreze… Moldova de la nord la sud, de la est la vest – toate acestea au încăput în filmul de 67 de minute „Drum de țară – Moldova, la 30 de ani”, realizat de o echipă de jurnaliști de la „Europa Liberă”. Ei au parcurs cu o auto-rulotă circa 2000 de kilometri pentru a filma realitățile din țară.

Filmul începe cu satul Corjeuți din nordul țării, numit și „micul Paris”, și sfârșește emblematic la Ungheni, pe podul metalic de peste Prut, construit de francezul Gustave Eiffel, care este considerat acum una dintre porțile spre Uniunea Europeană.

Poloboc, migrație și sărăcie – sunt trei cuvinte care, în mare măsură, caracterizează Moldova după un parcurs de 30 de ani de independență, este de părere jurnalistul Vasile Botnaru. El mai spune că „dacă nu se vor înmulți oamenii care au încredere în viitor”, țara, din punct de vedere demografic, nu va avea nici un viitor.

Partea I

Partea a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -