marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(video) Ministrul Sergiu Prodan: de la „Moldavya – țvetușcii sad” la locul de vacanță al UE

Acasă Regiuni Glodeni (video) Ministrul Sergiu Prodan: de la „Moldavya – țvetușcii sad” la locul...

La 22 august, ministrul Culturii, Sergiu Prodan a fost prezent la Festivalul Lupilor, care a avut loc la Movileni, Cuhnești – satul de baștină al chitaristului Alex Calancea. De pe scenă, Sergiu Prodan a îndemnat oamenii să păstreze tradițiile și natura, să dezvolte turismul rural și a declarat că „Moldova trebuie să devină locul de vacanță al UE”, așa cum pe timpurile sovietice devenise și era percepută ca „țvetușcii sad”.

DESPRE COPILĂRIE ȘI TRADIȚII

Păstrați tradițiile, păstrați tot ce-i frumos, păstrați casele bătrânești – nu le distrugeți. Casele bătrânești sunt bogăția noastră. Păstrați natura, nu permiteți ca bălțile de aici să dispară.

Eu în copilărie am pescuit aici, la Cuhnești. Am avut un moș la Cuhnești – Sandu Musteață, așa îl chema. Bunica mea locuia mai la deal, tot pe Prut – la Petrușeni. Suntem pământeni.

DESPRE TURISM

E atât de frumoasă seara asta, că jumătate de Chișinău ar trebui să fie cu voi. Problema e că nu au unde rămânea peste noapte. Faceți pensiuni civilizate și atunci veți câștiga bani cu propria gospodărie. Nivelul de viață se va ridica și locuri de muncă vor apărea, cei plecați peste hotare vor reveni.

Vom face un program de țară și zonele cu atracție turistică cum e a voastră cu siguranță va intra în acest program. Există bani de la partenerii externi. Vom ajuta să deschidem B&B cu o singură condiție – lucrurile trebuie făcute adevărat. Lucrurile noastre strămoșești din materiale autentice, așa cum se făcea pe vremuri.

DE LA „MOLDAVYA – ȚVETUȘCII SAD” LA LOCUL DE VACANȚĂ AL UE

Așa cum pe vremea sovietică „Moldavya” era „țvetușcii sad Sovetskogo Soiuza” și toți știau de asta, acum Moldova noastră trebuie să devină locul de vacanță a Uniunii Europene. Moldova nu este despre hoteluri mari. Și ultra all inclusive-uri cu două săptămâni cu burta la soare. Nu avem nici mare, nici munte. Cea mai mare bogăție sunt oamenii. Moldova este despre vacanța de trei zile – vineri, sâmbătă, duminică. (…) Noi vom putea câștiga cu gospodăria pe care o avem până la o mie de lei pe zi. Fiecare va putea să câștige.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -