vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

80 de tineri au fost instruiți cum să abordeze în presă problemele comunitare

Acasă Regiuni Călărași 80 de tineri au fost instruiți cum să abordeze în presă problemele...

Au fost puse bazele creării unei rețele de tineri jurnaliști comunitari din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Ungheni și Călărași. În acest sens, o instruire în jurnalism comunitar, în format online, a fost organizată, astăzi, de către reprezentanții platformei Jurnalist.md pentru aproximativ 80 de tineri din 16 localități din raioanele menționate. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Jurnalist.md – platformă media de promovare a jurnalismului comunitar”, implementat de Agenția DECA-press, în parteneriat cu proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, realizat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată din Sălcuța, raionul Căușeni.

REȚEA DE JURNALIȘTI COMUNITARI

În contextul creării unei rețele de jurnaliști comunitari sunt organizate o serie de instruiri pentru tineri.

„În zona Ungheni și Călarași a avut deja loc o serie de instruiri în cadrul unor ateliere practice de jurnalism. În raioanele Căușeni și Ștefan Vodă acestea vor fi organizate în cursul lunii septembrie. Ne bucurăm că tinerii se implică în acest proiect în vederea rezolvării problemelor din comunități”, a spus Maria Gonța-Albenițanu, coordonatoare de proiect la Asociatia pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

JURNALISMUL COMUNITAR, UN JURNALISM CONSTRUCTIV

Participanților la instruirea online li s-a explicat care sunt tehnicile și principiile de bază ale jurnalismului comunitar.

Jurnalismul comunitar este un jurnalism constructiv, care raportează problemele și vine, totodată, cu soluții. Unul dintre obiectivele jurnalismului comunitar este să mobilizeze cetățenii să rezolve problemele locale. Când facem publică o problemă comunitară, șansele de a o rezolva sunt mult mai mari, atragem atenția oamenilor și autorităților. Or, lipsa informației naște indiferență”, a spus trainerul activității de instruire, jurnalistul Vitalie Cazacu.

PLATFORMĂ DE JURNALISM COMUNITAR

Jurnalist.md va deveni, pentru membrii rețelei de jurnaliști comunitari, o platformă de raportare a problemelor. Aici vor fi publicate știri și articole axate pe probleme din localitățile țării, implicarea actorilor comunitari în soluționarea loc, dar și istorii de succes, despre oameni „care sfințesc locul” în comunități.

Participanții la instruire au beneficiar de câte un set cu materiale și rețete de jurnalism comunitar și vor beneficia de servicii de mentorat din partea unor jurnaliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -