12 C
Chișinău
luni, octombrie 25, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Se cere încă un loc în Guvernul Gavrilița

Acasă Articole Transparenţa şi participarea în procesul decizional Se cere încă un loc în Guvernul Gavrilița

Autoritățile locale și-ar dori să aibă un reprezentat al lor în Guvernul Gavrilița. Declarații în acest sens a făcut primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale (CALM).  

Dandiș a sugerat, în acest sens, că ar fi acceptabil statutul de membru din oficiu al Guvernului pentru un eventual reprezentant al APL.

„În discuțiile care au fost în cadrul CALM-ului am spus că aș vedea un membru al Guvernului care să reprezinte APL și nu neapărat să fie un minister al APL. Cred că este nevoie de un membru în Guvern care să promoveze interesele comunităților locale, să avem o voce a noastră în cadrul Cabinetului de Miniștri”, a declarat într-un interviu CALM, Nicolae Dandiș, arătând că ține de competența Parlamentului acest lucru.

Primarul de la Cahul a mai propus ca Guvernul să organizeze ședințe în teritoriu, iar acest lucru ar fi de ajutor reciproc.

„Eu, de exemplu, am o listă cu vreo 20 de probleme care necesită implicarea Guvernului. Nu cred că sunt productive întâlnirile în format larg cu primarii la Palatul Republici pentru a discuta problemele la zi”, a mai spus Nicolae Dandiș.

Primarul de Cahul s-a declarat convins că toți miniștrii au de învățat foarte mult de la autoritățile locale și că speră să existe o comunicare directă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -