luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Directorul CALM: ne interesează să fie depolitizată administrația publică și să nu avem „mai multe moașe la un singur copil”

Acasă Articole Transparenţa şi participarea în procesul decizional Directorul CALM: ne interesează să fie depolitizată administrația publică și să nu...

Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, afirmă într-o analiză că actuala guvernare nu are niciun drept și nici un motiv să tărăgăneze procesul de descentralizare și consolidare a autonomiei locale.

Cu referire la acest capitol din programul de guvernare al actualului Executiv, Furdui și-a exprimat speranța că prioritățile enumerate ce țin de prioritatea declarată cu privire la descentralizată să nu rămână doar la nivel de declarații. Directorul CALM a indicat că e nevoie de reducerea controalelor asupra administrațiilor locale.

„Ne interesează foarte mult să fie depolitizată administrația publică și să fie redus controlul din partea diferitor organe ale statului asupra administrației publice locale. În acest context cred că se încadrează perfect ceea ce își propune noua guvernare de a face ordine în justiție, ca aceasta să devină una efectivă, ca Procuratura și alte instituții de control ale statului să activeze în interesul statului, să nu fie folosite în calitate de instrument de presiune”, susține directorul CALM.

„…În caz contrar vom avea iarăși mai multe moașe la un singur copil”
Viorel Furdui, CALM

Viorel Furdui susține că noul minister al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să trebuie să preia și să-și asume competența de a coordona reformele din domeniul administrațiilor publice centrale și locale.

„Sperăm ca să existe o singură instituție de coordonare, în caz contrar vom avea iarăși mai multe moașe la un singur copil, ceea ce nu va permite o realizare eficientă a programelor și obiectivelor”, a menționat Viorel Furdui, directorul CALM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -