miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

De ce degradează situația drepturilor omului în stânga Nistrului

Acasă Articole Corupţie, abuzuri administrative De ce degradează situația drepturilor omului în stânga Nistrului

Experții de la Asociația Promo-LEX susțin că situația drepturilor omului în regiunea transnistreană continuă să degradeze, iar această stare de lucruri s-ar datora sentimentului de impunitate, când cei care comit abuzuri nu sunt pedepsiți.

Avocatul Pavel Cazacu de la Asociația Promo-LEX spune că „cel puțin în 2019-2020” s-a atestat o înrăutățire a situației drepturilor omului.

„Mi-e greu să cred că este posibil mai grav decât atât, dar important este că autoritățile de la Chișinău sau toți actorii implicați în reglementarea transnistreană să ia atitudine. Am observat în ultimele două luni reacții destul de dure la abuzurile grave din stânga Nistrului în care au fost enumerate cazurile și victimele abuzurilor grave, cred că acesta este un început bun, dar nu este suficient”, a spus avocatul într-un interviu la „Europa Liberă”.

Expertul susține că, atât timp cât va exista sentimentul de impunitate, abuzurile în regiune vor continua.

„Părerea mea și cred că și a Asociației Promo-LEX este că cea mai mare problemă este atunci când persoanele responsabile nu sunt trase la răspundere penală”, a mai spus Pavel Cazacu.

Avocatul Promo-LEX a vorbit în interviu despre cele mai recente cazuri de abuzuri comise de autoritățile de la Tiraspol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -