vineri, martie 29, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

ONG-urile de media cer autorităților să sporească transparența instituțiilor publice

Acasă Regiuni Chișinău mun. ONG-urile de media cer autorităților să sporească transparența instituțiilor publice

Mai multe organizații neguvernamentale de media au solicitat noii guvernări de la Chișinău să asigure transparența reală a activității instituțiilor publice și accesul nerestricționat la informația de interes public pentru jurnaliști și redacții.

Aceste aspecte, potrivit autorilor apelului, au fost neglijate de fosta guvernare în pofida demersurilor făcute anterior.

„Cerem să fie excluse practicile de până acum, când persoanele cu funcție de demnitate publică refuză să răspundă la întrebările jurnaliștilor, ministerele și agențiile ezită să organizeze conferințe de presă, la cererile de acces la informație se oferă răspunsuri întârziate sau incomplete, iar jurnaliștii nu au acces la întâlnirile în teritoriu cu primarii și alți aleși locali și funcționari publici”, se arată în apelul citat de Jurnalist.md.

Semnatarii susțin că transparența și comunicarea sunt elemente esențiale ale unei bune guvernări. ONG-urile de media solicită Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova să implementeze reforme reale, care ar crea condiții de dezvoltare sustenabilă a jurnalismului moldovenesc.

Asociațiile de media reamintesc faptul că în comisiile parlamentare se prăfuiesc unele proiecte de legi bune, elaborate inclusiv cu suportul UE și a Consiliului Europei, însă adoptarea acestora a fost blocată de vechea guvernare. În apelul ONG de media sunt enumerate mai multe măsuri pentru domeniul mass media care se cer aplicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -